Kurumsal İnternet Genel Bilgilendirmeler

Kurumsal İnternet Genel Bilgilendirmeler

Abonelerimiz bu servisleri bağlantı adresi dışında bir internet erişimi üzerinden de kullanmak istemiyorsa bu servisler iptal ettirilmelidir. Üzerinden üye kaydı oluşturup, kendi hesabınızla oluşturduğunuz playlist’leri, mobilden aynı kullanıcı adı ve şifre ile girerek dinleyebilirsiniz. Bununla beraber, mobilden oluşturduğunuz playlistleri de web’den görüntüleyip, dinleyebilirsiniz. ADSL modemler,eğer kullanıcı tarafından farklı bir ayar yapılmadıysa, bant genişliğini modeme bağlı ve internette gezinen tüm bilgisayarlara eşit şekilde dağıtmak üzere ayarlanmıştır. Eğer evde birden çok bilgisayar aynı anda interneti kullanıyorsa, bağlantı hızı, bu bilgisayarların sayısına bağlı olarak değişecektir. 14.YÜRÜRLÜKdaha.net’e ait web sitesi üzerinden verilen siparişe ait ödemenin gerçekleşmesi durumunda MÜŞTERİ işbu sözleşmenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılacaktır. Daha.net, söz konusu sözleşmenin site üzerinde, MÜŞTERİ tarafından okunduğuna ve kabul edildiğine dair onay almaksızın sipariş verilememesini sağlayacak yazılımsal düzenlemeleri yapmakla yükümlüdür. Kota Bilgilendirme Servisi, limitli paket kullanan müşterilerimizin, aylık download (indirme) miktarları %80 ve % 100 sınırına ulaşması durumunda bilgi almasını sağlayan ücretsiz bir hizmettir. Bu hizmet sadece kullanım miktarınızı bilgilendirme amaçlı sunulan bir servistir.

Evinizden çıkmadan SMS, telefon veya internet yardımıyla İşyerim ADSL abonesi olabilirsiniz. Yalın İnternet için nakil başvuruları en yakın Türk Telekom ofis ve​ bayilerinden yapılabilir. 3 Ocak 2024 tarihi itibariyle isteğe bağlı nakil işlemlerinden işlem başına vergiler dahil 360 TL ücret alınmaktadır. Devletler düzeyinde düşünüldüğünde, yüz tanıma teröristlerin veya diğer suçluların tespit edilmesinde kullanılabilir. Kişisel düzeyde ise yüz tanıma, kişisel cihazları kilitlemeye yönelik bir güvenlik aracı olarak ve kişisel güvenlik kameraları için kullanılabilir. İnternet tarayıcılarındaki çerez ayarları hakkında daha detaylı bilgi için aşağıda belirtilen linkleri inceleyebilirsiniz. Tivibu Cep ile yolda, okulda, serviste, öğle yemeğinde, kısaca siz nerede isterseniz TV’niz yanınızda. ADSL İLK YARDIM videoları ile desteğe ihtiyaç duyduğunuz konularda yaşadığınız sorunu ekran görüntüleri, animasyonlar ve sesli anlatım eşliğinde nasıl çözeceğinizi adım adım izleyerek sorununuzu kendiniz giderebilirsiniz. Www.Türk Telekom.com.tr/ilkyardim linkine tıklayarak Türk Telekom İLK YARDIM’a ulaşabilirsiniz. İnternet bağlantınızı kontrol ederek, daha kaliteli bir bağlantıdan tekrar denemenizi öneririz. Facebook ve Twitter’da o an dinlediğiniz şarkıyı paylaşabilir, uygulamanın içinden arkadaşlarınıza e-mail gönderebilirsiniz.

  • Kendinize yeni bir aktivasyon e-postası gönderilmesini sağlamak için ‘Üye Girişi’ sayfasında yer alan ‘Aktivasyon Yenileme’ linkine tıklayınız.
  • Herhangi bir talep olmasa dahi, mali gücü yetersiz olan eş lehine, hâkim tarafından re’sen tedbir nafakasına hükmedilebilir.
  • Ultranet paketleri ADSL ve VDSL teknolojisini kullanan 16 Mbps’e kadar hızlı ve kesintisiz internet sunan internet erişim paketleridir.
  • Yargıtay kararlarında da ifade edildiği üzere, kişinin gelirinin o kişiyi yoksulluktan kurtarmaya yetip yetmeyeceği değerlendirilmelidir.

Polisler, tutukluların sabıka fotoğraflarını toplar ve bunları yerel, eyalete ait ve federal yüz tanıma veritabanlarıyla karşılaştırır. Tutuklunun fotoğrafı çekildiğinde bu fotoğraf, polisin daha sonra gerçekleştireceği suç araştırmalarında taranması için veritabanlarına eklenir. Yüz tanıma, tüm biyometrik ölçüm yöntemlerinin en doğalı olarak kabul edilir. Genelde kendimizi ve başkalarını parmak izi ya da irislerinden ziyade yüzlerine bakarak tanıdığımız için bu mantıklı bir görüştür. Dünya nüfusunun yarısından fazlasının düzenli olarak yüz tanıma teknolojisiyle etkileşimde bulunduğu tahmin edilmektedir.

Aktivasyon işlemini 24 saat içerisinde tamamlamamanız durumunda, Kullanıcı Adı değiştirme işleminiz geçersiz kılınacaktır. Müşterinin hat dondurma dönemindeki kotası hat dondurmadığı dönem ile sınırlıdır. Örneğin; 6 GB kotalı paket kullanan bir abone ayın 15’inde hat dondurma hakkından yararlandığında aylık kullanım ücreti olarak kullandığı kısmı ödeyecek ve aylık kotasıda 3 GB olacaktır. 3 GB’nın üzerinden bir kullanım varsa abonenin faturasına kota aşım ücreti yansıyacaktır. Ücretli Katma Değerli Servisler’de hat dondurma işlemi geçerli değildir.

6 GB kotalı paket kullanan bir abonenin hattım ayın 15’inde açıldığında, ay sonuna kadar kullanım hakkı 3 GB olacaktır. Hat dondurma hizmetinden, bir müşteri yılda ​en fazla 2 kez ve toplamda 180 günü aşmayacak şekilde faydalanabilir. İnternet ve Alo kullanıyorsanız sadece Alo hat dondurma yapamazsınız. İkisini birden dondurabilir ya da sadece internet dondurup Alo’yu açık bırakabilirsiniz. Bu hizmet sadece aylık kotanızın %80 ve %100’üne ulaşmanız durumunda bilgi vermek içindir. Biyometrik çevrimiçi bankacılık, yüz tanımanın diğer bir faydasıdır.

Ancak maalesef, web tarayıcıları gibi bir çok internet yazılımında, download hızı ifade edilirken “bits per second” yerine “Bytes per second” terimi kullanılır. Türk Telekom İnternet bağlantınızdaki fiziksel hat kaynaklı olmayan sorunlarınızı Türk Telekom’e bildirmek için tıklayın. ADSL, İnternet kullanıcılarına sayısal teknolojinin sağladığı tüm olanakları sunar. Sayısal teknoloji farkıyla İnternet üzerinden eş zamanlı ses ve görüntü aktarımına olanak sağlar. Ultranet paketleri ADSL ve VDSL teknolojisini kullanan 16 Mbps’e kadar hızlı ve kesintisiz internet sunan internet erişim paketleridir. İnternet güvenlik profilinizi görüntülemek, değiştirmek, 6 ay içerisinde yapmış olduğunuz profil değişikliklerini görüntülemek için TTNET Online İşlem Merkezi’ne girmeniz yeterlidir. Çocuk profili ile eğitim, ödev, bankacılık uygulamaları, alışveriş, müzik-oyun-eğlence, haber, e-posta, resmi ve kamu bahsegel giriş, tatil, özel şirketler, eğitim kurumları, e-devlet gibi pek çok farklı türden siteye erişebilirsiniz. Güvenli İnternet Hizmeti, abonenin talebi doğrultusunda kullanabileceği, Aile ve Çocuk profillerinden oluşan, uygunsuz içerik ve zararlı sitelerden koruma amaçlı olarak sunulan ücretsiz bir hizmettir. İstediğiniz zaman Güvenli İnternet Hizmeti’ni alabilir, profilinizi değiştirebilir ya da bu hizmetten vazgeçebilirsiniz. Hat dondurma işlemini yapmış abonelerin taahhüt dolma zamanı, kullandığı hat dondurma süresi kadar ötelenir.

Zira yargılama sona ermeden hangi eşin daha kusurlu olduğunun tayin edilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla ayrılık veya boşanma davasında daha kusurlu olan taraf da tedbir nafakasına hükmedilmesini talep edebilecektir. Türk Medeni Kanunu (TMK) uyarınca, bakım yükümlülüğünden doğan nafaka türleri; tedbir nafakası, yoksulluk nafakası ve iştirak nafakası olarak üçe ayrılmaktadır. Üç nafaka türü de birbirinden farklı şartlara sahip olup çalışan eşin bu nafakaları alıp alamayacağı hususunun tüm nafaka türleri açısından ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekmektedir. Evlilik süresince eşler, bakım yükümlülükleri dolayısıyla, birbirlerinin ve çocuklarının geçimlerini sağlamak zorundadırlar. Esasen bu yükümlülük aile birliği içerisinde yaşamanın getirdiği olağan bir durumdur ve çoğu zaman bir yükümlülük olarak dahi görülmemektedir. Evliliğin olağan seyrinde, bir anlamda kanıksanarak göz ardı edilen bakım yükümlülüğü, eşlerin boşanma sürecine girmesiyle birlikte farklı şekilde önem kazanır. Zira, boşanma sürecinde eşlerden en az birinin yoksulluğa düşmesi yahut evlilik birliği içindeki hayat kalitesinin ciddi şekilde azalması söz konusu olabilir.

AiCure, hastaların ilaçlarını reçeteye uygun şekilde aldığından emin olmak için yüz tanımayı kullanan bir uygulama geliştirdi. Biyometrik teknolojinin ucuzladıkça sağlık sektöründe daha fazla uygulamaya uyarlanması bekleniyor. Görüldüğü üzere Yargıtay’ın yerleşik içtihatlarına göre de, çalışan eşin tedbir nafakası alması mümkündür. Önemli olan nafaka talep eden eşin çalışıp çalışmadığı değil, gelirinin eşlerin birlikte yaşarken sürdürdükleri hayat seviyesini koruyabilecek düzeyde olup olmadığıdır. Sonuç olarak eşlerin boşanma davası esnasında da evlilik birliği içerisinde sürdürdükleri hayat standardını koruyabilmeleri için eş çalışıyor olsa bile tedbir nafakasına hükmedilebilecektir. Limitli ya da limitsiz tüm iş yeri internet hat sahibi müşterilerimiz için tasarladığımız Kota Sorgulama uygulamamıza buradan ulaşabilirsiniz.

Deixe um comentário

O seu endereço de e-mail não será publicado. Campos obrigatórios são marcados com *